طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی از ابتدای سال 1400 مالکان واحدهای مسکونی مکلف هستند منزل یا آپارتمان خود را بر اساس قبض برق تحت پوشش بیمه آتش سوزی قرار دهند. خبر مذکور به نقل از اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران و معاون وزیر کشور بیان شده است. بنا بر این خبر، تمامی مالکان می بایست از طریق شرکت های بیمه و بر اساس ارزش ساختمان و اثاثیه و تأسیسات منزل، با پرداخت حق بیمه اقدام به خرید بیمه آتش سوزی نمایند.
چرا خرید بیمه آتش سوزی اجباری شد؟
طی سالهای اخیر بلایای طبیعی نظیر سیل و زلزله باعث خرابی های گسترده ای در سطح کشور شد و از طرفی اکثر اقشار جامعه از توان مالی کافی برای جبران خسارت های ناشی از این حوادث را ندارند. همچنین با توجه به استفاده از وسایل برقی و وسایل گرم کننده و اجاق گاز و شومینه در منازل و لوله کشی گاز، خطر آتش سوزی منازل را تهدید می کند. با بیمه کردن خانه ها، عملاً در صورت بروز هر یک از این اتفاقات، شرکت بیمه خسارت را پرداخت کرده و هم بازسازی خانه ها تسریع می شود و هم از بار مالی برای دولت خواهد کاست.
البته مشارکت دستگاههای نظارتی بر ساخت و ساز اصولی در مناطق مختلف کشور که ایمنی کافی برای ساختمان ها در برابر بلایایی نظیر سیل و زلزله ایجاد کند می تواند به کم شدن آسیب های این خطرا کمک کند. همچنین رعایت اصول ایمنی در برابر خطر آتش سوزی در ساختمان ها و انجام اقداماتی نظیر سامانه های هشدار آتش سوزی یا در دسترس بودن خاموش کننده های دستی یا اتوماتیک آتش در ساختمان ها هم می تواند اثربخش باشد.
اگر به خاطر داشته باشید در زمان زلزله های مهیب اخیر نظیر زلزله بم یا زلزله کرمانشاه، تا مدتها بازسازی خانه های آسیب دیده در برابر زلزله طول کشید و مردم عزیز ساکن در مناطق زلزله زده مجبور به اسکان در کانکس ها یا مراکز اسکان موقت بودند در حالی که اگر همه منازل تحت پوشش بیمه آتش سوزی با پوشش زلزله می بود، با هزینه ای که از شرکت بیمه دریافت می کردند، در مدتی حدود دو سال می توانستند خانه های خود را دوباره بنا کرده و به زندگی عادی خود برگردند.
همچنین به دلیل تغییرات آب و هوایی و اقلیمی، امکان وقوع بارندگی های شدید و در پی آن به راه افتادن سیل یا طغیان آب رودخانه ها وجود دارد که طی سالیان اخیر این امر اتفاق افتاد و باعث بروز حوادث ناگواری هم شد.
در بیمه آتش سوزی، خطرات آتش سوزی، صاعقه و انفجار به عنوان خطرات اصلی هستند و خطرات اضافی شامل زلزله، آتشفشان، سیل و طغیان آّب، طوفان و تندباد، ترکیدگی لوله آب، خسارت های وارده به همسایگان، هزینه اسکان موقت افراد ساکن در منزل، و ... هستند که با پرداخت مبلغ بیشتر قابل خریداری هستند. نکته مهمی که در تهیه بیمه آتش سوزی برای خانه باید در نظر داشته باشید این است که سرمایه های واقعی و مناسب برای اثاثیه و بنای ساختمان در نظر بگیرید. به نحوی که اگر خسارتی واقع شد شرکت بیمه هم بتواند خسارت کامل و متناسب با آسیب وارد شده را پرداخت کند.
گروه نمایندگی بیمه عابدیان این افتخار را دارد که بهترین طرح های بیمه آتش سوزی منزل مسکونی را ارائه داده و به صورت پکیج های کامل که اکثر خطرات محتمل برای یک منزل را تحت پوشش قرار می دهند می تواند خیال بیمه گذاران را از زیان ها و هزینه های مالی ناشی از حوادث ناگوار راحت کند. بیمه آتش سوزی معمولاً به مدت یک سال صادر می شود اما شما در گروه نمایندگی بیمه عابدیان و سامانه خرید اینترنتی بیمه آتش سوزی می توانید بیمه نامه را با مدت تا چهار سال هم خریداری کنید.
برای اطلاع از طرح ها و خرید بیمه آتش سوزی منزل می توانید به صفحه مربوط روی متن درخواست مشاوره زیر کلیک کنید.
درخواست مشاوره بیمه حوادث منزل مسکونی